Даниела Георгиева - инструктор по Kangoo Jumps

РАБОТАТА МИ ВЕЧЕ Е НЕВЕРОЯТНО УДОВОЛСТВИЕ

 

Дани - както всички я познават, е едно прекрасно, енергично и заразяващо с усмивка и ентусиазъм момиче, което е взело нестандартното решение на 35 години да направи тотален обрат в професионалното си развитие като стане инструктор по Kangoo Jumps. И днес залата, в която води тренировки, е винаги пълна, а тя е щастлива, че въпреки малко заобиколния път вече е намерила себе си.

 

 

Даниела Георгиева - инструктор по Kangoo Jumps

Имаш впечатляваща история, свързана с професионалната ти преориентация, след като през годините си вложила усилия в образование в съвсем различна сфера. Ще ни разкажеш ли как са се развили събитията при теб? Спортът твоя нова любов ли е или възродена стара?

 

Счетоводител съм по образование, изучавах тази материя цели девет години – пет години в Икономическия техникум в родния ми град Търговище и четири години в Стопанската академия в Свищов. Само два месеца след като започнах да работя по специалността, за голямо разочарование и на моите родители, разбрах, че това не е моето място и призвание. Това задушаваше творческата ми натура и за миг не съжалявам, че се отказах.

 

Силата ми винаги е била в спорта и танците, тренирах активно лека атлетика, занимавах се с народни танци, салса... Обожавах да танцувам, като малка това ми беше любимата игра у дома.

 

Един ден, когато трябваше да направя своя избор в какво училище да продължа образованието си, повлияна от родителите ми и желанието за по-добро образование, избрах да кандидатствам в Икономически техникум пред влизането ми в спортно училище. И така за близо 20 години аз затворих тази страница в живота си, докато не се сблъсках с магията на Канго джъмпс.

 

И всъщност с това решение съм си забила живота в една посока, която не е била моята.

 

Даниела Георгиева - инструктор по Kangoo Jumps

След като завърших образованието си започнах да пътувам. Винаги съм мислела, че ще живея в чужбина. Много исках да се запозная с различни култури. Развитието ми остана на заден план, въпреки че човек като пътува му се отварят очите за много неща и пак върви напред. След едно от завръщанията ми от Англия и предстоящо заминаване за САЩ, срещнах бащата на детето ми и останах заради него в България. После се роди дъщеря ни и в продължение на пет години бях изцяло посветена на нея. Тя поотрасна, а аз се чувствах без посока, нямах представа с какво бих могла да се занимавам занапред. Бях много неориентирана, не знаех какво искам да правя с живота си,

 

а в същото време усещах, че имам потенциал, който нямах представа как да разгърна.

 

Тогава срещнах един човек, който просто ми помогна да си повярвам като ми каза, че силата ми е в спорта, танците, сцената. Междувременно се поддържах в спортна форма - ходех на фитнес и салса за развлечение. По случайност жената, която ми вдъхна кураж, се оказа и инструктор по Канго Джъмпс и започнах да посещавам тренировките й. Впоследствие се запознах и с Кинга Себастиан, която е треньор №1 по Канго Джъмпс в Европа. Тя направи Мастер клас, на който присъствах. Аз просто открих себе си в този спорт.

 

На 35 години реших да направя тотален обрат в живота си и да стана инструктор по Канго Джъмпс.

 

Даниела Георгиева - инструктор по Kangoo Jumps

 

След като получих лиценз за инструктор бях щастлива, че имах и възможност да започна работа. В момента съм инструктор във фитнес център Релакс и се чувствам удовлетворена и щастлива. Винаги съм мечтала любимо мое занимание в същото време и да е моя работа и в момента абсолютно така го усещам.

 

Има ли своите трудности това занимание?

 

Има, разбира се, и трудности - има контузии, травми, конкуренция. Канго Джъмпс се счита за един от най-щадящите спортове, но пак има травми понякога при инструкторите, защото натоварването е по-голямо. Миналата година се бях контузила, но тогава водех двойно повече часове, затова реших просто да намаля часовете. По принцип възрастта е важна за това занимание, но аз лично въобще не я усещам като пречка, защото имам огромна енергия. Понякога преди тренировка си мисля как ще го давам по-кротко, но като стъпя в залата минавам в режим на тотално раздаване, като за последно. Моите клиенти се шегуват, че като мине двадесетата минута от тренировката буквално полудявам. Когато водех повече часове започнах да усещам донякъде работата си като рутинна и една от причините да намаля тренировките беше желанието ми да не го допускам. С повече часове се губи емоцията.

 

Чувстваш ли се щастлива и удовлетворена от това, което правиш?

 

Даниела Георгиева - инструктор по Kangoo Jumps 

Работата ми като инструктор въобще не я възприемам като работа –за мен е удоволствие.

 

Но следващите цели идват веднага след като човек реализира предишните. И сега искам да си намеря и друг спорт, с който да се занимавам професионално и с който да се доразвия. Появяват се много нови спортове, но все още нищо не ме е грабнало. В Канго Джъмпс ми харесва това, че е комбинация между спорт и танц. Въпреки че танц е силно казано, но има хореография и денс елементи. Участвала съм и в рекламни клипове. Един от тях беше за белгийски биопродукти за отслабване. Случи се съвсем случайно благодарение на една приятелка. Но участвайки в нещо, което не съм търсила целенасочено, се оказа, че  ми се отдава.  Впоследствие се снимах и в други реклами. 

 

Наскоро с мой приятел и колега направихме и видеоклип. Имахме идеи, които искахме да изложим чисто за удоволствие. Като за първи път мисля, че добре ни се получи, но по-важно е удоволствието, което ни достави самото заснемане и обработване наклипа. Надявам се и в бъдеще да имам възможност да участвам идейно в подобни проекти.

 

Съжаляваш ли, че по-рано не си започнала да се занимаваш професионално със спорт?

 

Мислила съм как е щял да се развие животът ми ако по-рано бях започнала да се занимавам, но не съжалявам, че така се е случило. А и ако съжалявам няма да се почувствам по-добре. Явно така е трябвало да стане.

 

Малко преди да започна да се занимавам с Канго Джъмпс имах усещането, че за мен животът тепърва започва.

 

Даниела Георгиева - инструктор по Kangoo Jumps

Преоткрих себе си на 35 години и то чрез спорта, а в този случай е доста рисковано, защото възрастта си е фактор. Направих един тотален обрат, но това беше едно от най-хубавите решения в живота ми. Обикновено хората започват да се реализират в живота на 25, аз започнах на 35. Дори шофьорска книжка изкарах наскоро. Никъде не е казано точно кой кога ще открие себе си и никога не е трудно или късно човек да направи това, което харесва. Приела съм, че при мен така е трябвало да бъде.

 

Какво би искала да ти донесе бъдещето?

 

Надявам се да вървя напред и бъдещето ми да бъде вълнуващо. Пожелавам си дъщеря ми да расте здрава, да се радва на живота и да намери себе си, а аз ще я подкрепя във всички нейни начинания колкото и да са странни. А в моя живот спортът Канго Джъмпс ще продължава да го има, но ще бъде малка част от него.

 

Снимки и видео - Николай Иванов

http://www.nikolayivanov.com/

 

 

 

Коментари  

# +3 фен 03-02-2017 11:32
Браво за откровеното интервю! Пожелавам на Дани да е все така усмихната, позитивна и луда на тренировките :lol: и да я виждаме все по-често и в по-дълги роли по телевизията, а защо не и в киното :-*
Отговор Отговор с цитат Цитиране

Добавете коментар

Моля, пишете на кирилица. Добрият тон е задължителен. Коментари, които не отговарят на тези условия, ще бъдат изтрити.

ИЗБРАНИ ЦИТАТИ

                                                                                                                                                                                          Виж всички

Харесайте ни във Facebook


×

Последвайте ни във Facebook