НЕВЕРОЯТНО Е ЧУВСТВОТО ДА СИ ЧАСТ ОТ ЙЕЙЛ

 

Това е един разговор, с който се опитваме да надникнем в дълбините на математиката и като наука, и като област за развитие. Нашият гост е младата българска гордост Калина Минчева, която е достигнала до най-високи позиции в световната математическа общност и вече е преподавател в Йейлския университет в САЩ. Тя ще ни разкаже за пътя си до тази позиция, ще ни разкрие красотата на математиката така, както тя я чувства, ще научим и за новите открития в областта, въпросите за един милион долара и много други любопитни аспекти.

 

ПРЕПОРЪЧВАМ СТУДЕНТИТЕ ДА УЧАТ НЕ КАКВО ДА МИСЛЯТ, А КАК ДА МИСЛЯТ

 

Христо Костов е човек, който не спира да сбъдва детските и младежките си мечти. В Канада се запознава отблизо с потомците на някогашните мохикани от приключенските романи, работейки в Канадското министерство на индианските работи, а впоследствие продължава пътя си отдаден на другата си страст – историята, съчетана с преподавателска дейност. Представяме ви един забележителен човек и учен, работил в няколко държави на два континента, който обаче пази своите мечти и надежди и за родната си страна.            

 

ОТ КЕЙМБРИДЖ ПРЕДПОЧИТАТ УЧЕНИЦИТЕ НА СМГ

 

Първото, което човек вижда, влизайки в сградата на легендарната Софийска математическа гимназия, са отличията – безброй купи, грамоти, медали и награди от състезания в страната и чужбина. Кой ли е човекът-диригент на един чудесно работещ механизъм за генериране на успех и какви препятствия ежедневно преодолява, за да просперира гимназията?  Представяме Ви Антони Стоянов – директорът на СМГ. 

 

ИЗБРАНИ ЦИТАТИ

                                                                                                                                                                                          Виж всички

абонамент за бюлетин

ГАЛЕРИЯ - ДАНИЕЛА ГЕОРГИЕВА

Харесайте ни във Facebook


×

Последвайте ни във Facebook