УЧЕНИЯТ НЕ СЕ СТРЕМИ КЪМ КОНКРЕТНИ ПОЗИЦИИ, А КЪМ ТОВА ДА ДОПРИНАСЯ ЗА ЧОВЕШКОТО ПОЗНАНИЕ

 

Георги Маринов е български учен с интереси в областта на биологията и най-вече генетиката – част е от Департамента по генетика в Университета Станфорд, САЩ. По пътя на своето развитие като учен е бил в редица други реномирани учебни заведения - MIT, Caltech I Indiana University. С неговия разказ ще се потопим в сферата на науката и нейните постижения на най-високо световно ниво и ще станем съпричастни с разсъжденията на учения относно глобалната епидемия и бъдещето на човечеството.

 

МИСИЯТА TESS НА НАСА НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ ОТКРИЕ ОЩЕ МНОГО ПЛАНЕТНИ СИСТЕМИ КАТО TRAPPIST-1

 

Един разговор на границата между науката и научната фантастика - за екзопланетите, космическите изследвания и бъдещето на човечеството. Представяме Ви нашия сънародник Веселин Костов, който е част от екипа на НАСА и е един от онези учени, които ежедневно работят за сбъдване на нашите космически мечти и намиране на нови и актуални отговори на вечния въпрос: "Какво има отвъд хоризонта?"

 

ЗА МАТЕМАТИЧЕСКИТЕ МОДЕЛИ В ПЕТРОЛНАТА ИНДУСТРИЯ

 

Д-р Петър Попов е интересна и многостранно развита личност. Математиката е негова страст и тя е в основата на цялостната му професионална реализация. Доказан и утвърден специалист в научната сфера в САЩ, той избира да се завърне в България, където успешно продължава своята дейност. Тя е свързана с проучвания и математически разработки в областта на петролната индустрия за клиенти в чужбина.

 

ИЗБРАНИ ЦИТАТИ

                                                                                                                     

                                                                                Виж всички

абонамент за бюлетин


×

Последвайте ни във Facebook