НАЙ-ХУБАВОТО В НЕВРОХИРУРГИЯТА СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ДОБРЕ СВЪРШЕНАТА РАБОТА

 

Д-р Венелин Герганов е изключителен български лекар, който от години работи в световноизвестната клиника по неврохирургия в Хановер, Германия. Често шанс за живот чрез неговите ръце получават и много български деца. Дейността на д-р Герганов е тясно свързана и с последните научни постижения в областта на неврохирургията. Освен на неговите настоящи и бъдещи предизвикателства, разговорът ни със забележителния български специалист е посветен и на социалните аспекти в медицината, иновациите, свързани с неврохирургията и други важни проблеми пред съвременните общества.

 

ЗА ДЕЦАТА Е ВАЖНО СЪВМЕСТНОТО СЪПРЕЖИВЯВАНЕ С РОДИТЕЛИТЕ

 

Логопедът е специалист, който има отговорната задача да работи с деца, а често е и с особено важна  мисия – да работи с деца със специални образователни потребности. Наш гост е Женя Попова – един прекрасен професионалист в тази област, която ще ни разкрие пътя си и опита си в тази сфера. Ще ни постави тема за размисъл като ни разкаже какви грижи се полагат за децата със специални образователни потребности отвъд океана. И не на последно място – ще ни развълнува с проекта си „Родна стряха“, който помага на българските деца в Канада да научават повече за корените си и да познават по-добре своята родина.

 

ЯПОНИЯ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТИ, КОИТО В БЪЛГАРИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ

 

В предишния материал се запознахме с д-р Механджиев, който разказа за професионалния си път от България до Япония. Какво е развитието на сферата, в която работи, какви са неговите виждания за бъдещето и планира ли завръщане на родна земя, предстои да разберем сега.

 

БЪЛГАРИЯ ЗАСЛУЖАВА ПО-ДОБРО РАЗВИТИЕ

 

Д-р Механджиев е български акушер-гинеколог, който от няколко години работи в Осака, Япония. Преди да замине той е практикувал професията си в Майчин дом и клиники за репродуктивна медицина в София. Защо един доказан и уважаван лекар в разцвета на своята професионална кариера решава да продължи работата си на хиляди километри от България,  какво е общото между българското и японското здравеопазване и много други интересни неща, предстои да разберем от следващия материал.

 

ИЗБРАНИ ЦИТАТИ

                                                                                                                                                                                          Виж всички

абонамент за бюлетин

Харесайте ни във Facebook


×

Последвайте ни във Facebook